Škola interiérového designu

Vášeň pro dobrý design, touha po kreativitě a nadšení z profesní seberealizace. Nejen těmito emocemi je nabité studium interiérového designu v IDK, škole založené designérem Tomášem Havránkem.

 

Profil

Profesionální průprava našich studentů je směřována ke špičkovému zvládnutí návrhářského řemesla, ale také k lásce k estetickým hodnotám. Od roku 2010 ve svých ročních víkendových a denních kurzech své studenty motivujeme a hledáme jejich osobní potenciál pro tuto krásnou profesi. Kurzy jsou vedeny profesionály v prostředí vlastních studií v Praze a Brně s podporou prestižních partnerských společností.

Primární hodnota školy IDK vychází z tradice od roku 2010, dlouholetých zkušeností s pořádáním kurzů, a hlavně z kvality profesionálního a přátelského lektorského týmu. Ten je složen z designérů, architektů, výtvarníků, stylistů a dalších odborníků s dlouholetou praxí v oboru interiérový design. Všichni členové týmu mají vzdělání v oboru, dlouholetou úspěšnou návrhářskou praxi ale také lidskost a empatii pro vedení našich studentů.

 

Tomáš Havránek

interiérový designér, zakladatel a hlavní lektor IDK - školy interiérového designu, garantuje vysokou úroveň akreditačního studia. Je absolventem UMPRUM v Brně v oboru Interiérový design a Výtvarného institutu v ateliéru Intermediální tvorby v architektuře na OU. Má také pedagogické vzdělání a dlouholeté zkušenosti s výukou a vedením oboru interiérového designu na střední umělecké škole. Disponuje obsáhlým portfoliem autorských realizací rezidenčních i komerčních interiérů.

Od r.2008 do 2012 zrealizoval Tomáš 17 proměn do pořadu "Bydlení je hra" na ČT1. od r.2019 je Tomáš tváří TV pořadu "BYDLET JAKO .." na České televizi. V r.2015 založil Tomáš Studio designu, umění a architektury Playdesign   Profesionální portfolio Tomáše Havránka si můžete prohlédnout na jeho webové prezentaci tom-havranek

 

Basic kurzy

pro úplné začátečníky a začínající designéry. Basic kurzy jsou určeny laické veřejnosti i budoucím designérům. Jsou koncipovány pro začátečníky, kteří mají zájem o profesionální kariéru na poli interiérového designu, ale i těm kteří se pouze laicky zajímají o bytový design a sledují trendy, principy a nové koncepty. Basic kurzy se nabízejí ve 2 studijních formátech. Basic Weekend pro víkendové roční studium ( 1 až 2 krát měsíčně ) a Basic Intensiv pro 10ti týdenní intenzivní denní studium ( 3 krát v týdnu ). Obě formy studia jsou akreditační. Udělení akreditace MŠMT garantuje úroveň absolventa a zvýhodňuje ho na profesním poli.

Basic kurzy vedou studenta k ovládání designérského řemesla, přehledu v návrhářském oboru, schopnosti aplikovat své návrhy do projekční činnosti, a umění prezentovat návrhářské koncepty. Kurzy také rozvíjejí lásku k designu, estetickým hodnotám a bytové kultuře. Klademe důraz na vyvážené propojení funkce a krásy. 

Naše studenty vedeme k vlastnímu názoru, vizuálnímu a stylovému rukopisu a typologické profilaci. Nastiňujeme a nabízíme možnosti vlastní cesty, budování autentické kariéry  a autorského portfolia. Učíme pokoře a sebevědomí, budujeme společně dobré jméno interiérového designu a tvoříme komunitu lidí, kteří milují design a respektují profesionalitu.

 

Profi kurzy

pro profesionální designéry a odbornou veřejnost. Prezentují se zde nejmodernější a nejaktuálnější trendy v oblasti interiérového designu. Forma kurzu kombinuje odborné semináře a ateliérové workshopy. Tématická soustředění jsou úzce napojena na partnerské společnosti, a jsou přednostně určeny absolventům IDK školy. Kurzy Profi zohledňují znalosti a dovednosti z kurzu Basic, jde tedy o rozšiřující studium i pro absolventy základní části.


Staň se disignérem bez kompromisu. Uč se od nějlepších v oboru, nevyhazuj školné za bezcenný diplom ale investuj do špičkového vzdělání.

Naučíme Tě, jak si vydělat investovanou cenu za kurz v jedné zakázce zpět. Naučíme Tě, jak ušetřit cenu kurzu při budování vlastního bydlení.


Aktuální nabídka kurzů  -  klikni zde